diumenge, 29 d’abril del 2012

Assassinar la literatura

Autors i editor en la foto de famíla
Aquest dissabte va presentar-se en societat el llibre "Clio assassina", el llibre de la 3ª Trobada de Gènere Negre que reuní autors i amants del gènere en una jornada atapeïda i, per sort o per desgràcia, sense incidents.
El dia començà amb la reunió d'autors i lectors a cal Serret, on se signaren llibres i begué vi. Posteriorment hi hagué un dinar a Ca l'Angeleta, on també es begué vi. Després hi hagué una performance a càrrec de l'artista de la Catalunya Nord Philippe Lavaille, en la qual utilitzà un ganivet semblant al de Clio a la portada del llibre, però notòriament més gros. L'espectacle s'anomenava "Assassinar la literatura" però podem confirmar que el color vermell que mostava el ganivet al final era a causa del vi i que tots els assistents sortiren del restaurant amb els seus propis peus - tot i que havien begut bastant vi.
Després d'aquest acte hi hagué els parlaments on s'explicà el projecte de la trobada, la relació vi negre-gènere negre, la relació història-gènere negre, la relació llibre-trobada i tot el procés que des de l'any passat a portar a fer realitat aquest segon llibre de relats de gènere negre que conté 10 magnífics relats de 10 magnífics autors que ara ja formen part del club d'autors criminals.
La cosa s'acabà quan ja no quedava vi. Algú buscava l'assassí, però no hi havia víctima: la literatura continuava viva i cuejant. L'Octavi en donava fe darrera el taulell de la seva llibreria.

I per donar fe que no ens ho inventem adjuntem algunes fotos de l'esdeveniment:















1 comentari: