dijous, 19 d’abril del 2012

La Trobada al diari El Punt

Un Sant Jordi ebrenc

18/04/12 02:00 Jordi Duran

Aquest cap de setmana se celebra la VI edició de la Fira Literària Joan Cid i Mulet al poble de Jesús. Dilluns serà la diada de Sant Jordi, amb actes destacats com ara la mostra de llibre riberenc de Flix. El dia 28 d'abril, la comarca del Matarranya celebra l'Ebre Negre, una trobada d'escriptors de gènere negre. El primer cap de setmana de juny, Móra d'Ebre acollirà una nova edició de la Fira del Llibre Ebrenc i del certamen d'espectacles literaris Litterarum. I, encara al juny, també tindrà lloc una altra edició de la Bouesia de Deltebre.
A aquestes iniciatives cal afegir-hi altres que s'organitzen durant l'any, al llarg de tota la geografia ebrenca. Ara em vénen al cap les Jornades Literàries d'Amposta (a l'octubre), els saraus literaris de tota mena que organitza el llibreter Octavi Serret a Vall-de-roures i la Mostra Oberta de Poesia d'Alcanar que va tindre lloc el mes passat.
No està gens malament aquest volum d'activitats al voltant de la lletra impresa en un país que arrossega la fama de no llegir gaire i encara menys autors perifèrics. Ben bé ningú no sap com s'ha anat creant aquesta fal·lera llibresca a la vora del riu, però el cert és que, de mica en mica, s'ha anat generant una xarxa de certàmens i activitats que han posat en el mapa noms com ara el de Francesca Aliern, Andreu Carranza, Josep Igual, Jesús Maria Tibau i Miquel Esteve, al costat dels grans noms de les lletres ebrenques contemporànies: Arbó, Bladé i Vergés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada