dimecres, 13 de febrer del 2019

Article al setmanari L'Ebre

Imatge de la portada d’‘Assassins de l’Ebre’, coordinat per Jordi Pijoan López i Fede Cortés.


Diumenge, 10 de febrer de 2019 a les 18:00h

El gènere negre, fil conductor d’‘Assassins de l’Ebre’ escrit per tretze autors ebrencs

Tretze escriptors i tretze relats curts de gènere negre. Este és el resultat del llibre Assassins de l’Ebre, en el qual Jordi Pijoan-López i Fede Cortés han animat diversos escriptors ebrencs a introduir-se en l’escriptura de gènere negre.
El llibre forma part de la col·lecció Llibres del Delicte, que compta amb altres reculls territorials de gènere negre com Assassins de Ponent o Assassins del Camp i l’objectiu ha estat fer el mateix amb autors ebrencs. “L’única condició de l’editorial era que havien de ser tretze relats”, explica Jordi Pijoan, que ha coordinat el llibre juntament amb Fede Cortés. Tots dos han estat també els encarregats de seleccionar els autors que han acabat formant part del recull. A les Terres de l’Ebre són pocs els escriptors que han conreat fins ara la novel·la negra, per això al marge de comptar amb noms com el de Sílvia Mayans, Miquel Esteve o Vicent Sanz, que ja han tingut contacte amb el gènere, han acabat animant altres autors a estrenar-se amb la novel·la negra. Així, al llistat final d’autors hi ha noms d’escriptors ja consagrats al territori com els de Francesca Aliern, Andreu Carranza, Pilar Romera, Jesús M. Tibau, Cinta Arasa o Mercè Falcó i altres que tenen una estreta relació amb les Terres de l’Ebre com Montserrat Espallargas o Isidro Garrido. A cadascun d’ells se’ls ha demanat un relat curt negre escrit expressament per a formar part dels Assassins de l’Ebre.
Tot i que per a molts d’estos autors ha estat la primera experiència amb el gènere criminal, “se 
n’han sortit prou bé”
, assegura Jordi Pijoan. “Tots els relats estan molt a l’altura i el resultat és molt reeixit”, insistix.
Els tretze relats que conformen el llibre són contes curts i totes les històries que figuren al llibre tenen poc més de 3.000 paraules. A més, per tancar el recull Jesús M. Tibau “fa una proposta original amb nanocontes de gènere negre”. El resultat és un recull de contes divers, amb diferents estils i veus però amb el gènere negre com a nexe d’unió.
Assassins de l’Ebre serà a les llibreries el pròxim dilluns 11 de febrer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada